Care sunt avantajele si cum se intretine mobilierul din nuiele de rachita

Care sunt avantajele si cum se intretine mobilierul din nuiele de rachita

 

     Nuielele de răchită se pretează pentru confecţionarea unei game foarte largi de produse împletite . Reamintim faptul că „ împletitul de nuiele ” este cel mai vechi meşteşug practicat de către om , dovedit prin cercetări istorice asupra obiceiurilor şi modului de viaţă al omului încă din epoca Neolitică timpurie . Un fapt divers în acest sens putem să exemplificăm prin faptul că acest meşteşug a stat la baza confecţionării oalelor de lut . Acest lucru s-a făcut prin lipirea unor coşuri cu lut pe exterior-interior ( oale armate cu împletituri din nuiele ) , dovadă şi asemănarea de forme între ele păstrată până în ziua de astăzi .

     Astfel , cu o istorie aşa de îndelungată , este şi firesc ca împletiturile din nuiele de răchită să acopere o gamă atât de largă de obiecte folositoare omului atât în habitatul său cât şi pentru satisfacerea nevoilor în activităţile sale de zi cu zi .

     Împletirea mobilierului din nuiele de răchită reprezintă o treaptă superioară în ceea ce priveşte abilităţile pe care trebuie să le însumeze un meseriaş în împletituri din nuiele de răchită .

     Mobilierul din nuiele de răchită satisface multe exigenţe în ceea ce înseamnă : confort , aspect plăcut , naturaleţe , ergonomie şi forme complexe , ceea ce îl face să fie integrat foarte bine în casa omului .

     Din nuiele de răchită se împletesc diferite piese de mobilier : mese , scaune , tabureţi , fotolii , canapele , dulapuri , cuiere , subansamble cu sertare etc , practic se confecţionează orice fel de piesă de mobilier atât pentru casă , grădină , terase etc .

     Să nu uităm o calitate importantă a piesele de mobilier : sunt uşoare şi pot fi mutate cu uşurinţă nelăsând un loc vizibil pe covor sau parchet după o şedere mai îndelungată .

     La Toderaşcu Artizan & Company împletim mobilier de înaltă calitate şi performanţă , fie cu structură din lemn , metal sau fără , pentru folosinţă comodă şi îndelungată . Mobilierul poate fi folosit nelăcuit în spaţiile de interior păstrându-şi astfel calităţile la temperatură constantă , fără umezeală sau curenţi de aer , aerisit , dar poate fi folosit şi lăcuit sau chiar vopsit pentru medii exterioare , protejându-l astfel de intemperii sau de razele puternice ale Soarelui (UV) .

     Am primit multe întrebări de la cititorii noştri legate de întreţinerea mobilierului din nuiele de răchită . Noi , Toderaşcu Artizan , recomandăm pentru mobilierul nelăcuit o metodă simplă şi eficientă , pe care şi noi o folosim la finalizarea procesului tehnologic de împletire din nuiele de răchită : spălarea mobilierului cu apă curată din abundenţă prin frecare cu o perie aspră de plastic pe toate suprafeţele şi prin toate rosturile acestuia . După operaţiunea de spălare , piesa de mobilier trebuie expusă la soare şi în curenţi de aer , 2-3 zile , pentru a se usca după spălare . Apoi se va putea folosi din nou în condiţii normale . De regulă , recomandăm această operaţie să fie realizată anual şi de preferinţă vara pentru a se întruni condiţiile optime pentru întreg procesul de întreţinere .

             ATENŢIE !!!

     Omiterea unora din operaţii ar putea duce la surpize neplăcute prin apariţia mucegaiului !

     Pentru produsele lăcuite , întreţinerea este mai dificilă şi recomandăm să vă adresaţi unui specialist în acest domeniu pentru a nu periclita aspectul mobilierului dvs de răchită .

     Toderaşcu Artizan oferă servicii de întreţinere , curăţare , recondiţionare , cât şi reparaţii pentru mobilierul dvs de răchită .

     Noi chiar împletim nuiele de răchită !

     La HECI , LESPEZI , IAŞI !

    Toderaşcu Artizan , Profesionist cu seriozitate !

Suport clienti Zilnic 9-20

0743549888 contact@toderascuartizan.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!