Nuielele de răchită se pretează pentru confecţionarea unei game foarte largi de produse împletite . Reamintim faptul că „ împletitul de nuiele ” este cel mai vechi meşteşug practicat de către om , dovedit prin cercetări istorice asupra obiceiurilor şi modului de viaţă al omului încă din epoca Neolitică timpurie . Un fapt divers în acest sens putem să exemplificăm prin faptul că acest meşteşug a stat la baza confecţionării oalelor de lut . Acest lucru s-a făcut prin lipirea unor coşuri cu lut pe exterior-interior ( oale armate cu împletituri din nuiele ) , dovadă şi asemănarea de forme între ele păstrată până în ziua de astăzi .
Astfel , cu o istorie aşa de îndelungată , este şi firesc ca împletiturile din nuiele de răchită să acopere o gamă atât de largă de obiecte folositoare omului atât în habitatul său cât şi pentru satisfacerea nevoilor în activităţile sale de zi cu zi .
Împletirea mobilierului din nuiele de răchită reprezintă o treaptă superioară în ceea ce priveşte abilităţile pe care trebuie să le însumeze un meseriaş în împletituri din nuiele de răchită .
Mobilierul din nuiele de răchită satisface multe exigenţe în ceea ce înseamnă : confort , aspect plăcut , naturaleţe , ergonomie şi forme complexe , ceea ce îl face să fie integrat foarte bine în casa omului .
Din nuiele de răchită se împletesc diferite piese de mobilier : mese , scaune , tabureţi , fotolii , canapele , dulapuri , cuiere , subansamble cu sertare etc , practic se confecţionează orice fel de piesă de mobilier atât pentru casă , grădină , terase etc .
Să nu uităm o calitate importantă a piesele de mobilier : sunt uşoare şi pot fi mutate cu uşurinţă nelăsând un loc vizibil pe covor sau parchet după o şedere mai îndelungată .
La Toderaşcu Artizan & Company împletim mobilier de înaltă calitate şi performanţă , fie cu structură din lemn , metal sau fără , pentru folosinţă comodă şi îndelungată . Mobilierul poate fi folosit nelăcuit în spaţiile de interior păstrându-şi astfel calităţile la temperatură constantă , fără umezeală sau curenţi de aer , aerisit , dar poate fi folosit şi lăcuit sau chiar vopsit pentru medii exterioare , protejându-l astfel de intemperii sau de razele puternice ale Soarelui (UV) .
Am primit multe întrebări de la cititorii noştri legate de întreţinerea mobilierului din nuiele de răchită . Noi , Toderaşcu Artizan , recomandăm pentru mobilierul nelăcuit o metodă simplă şi eficientă , pe care şi noi o folosim la finalizarea procesului tehnologic de împletire din nuiele de răchită : spălarea mobilierului cu apă curată din abundenţă prin frecare cu o perie aspră de plastic pe toate suprafeţele şi prin toate rosturile acestuia . După operaţiunea de spălare , piesa de mobilier trebuie expusă la soare şi în curenţi de aer , 2-3 zile , pentru a se usca după spălare . Apoi se va putea folosi din nou în condiţii normale . De regulă , recomandăm această operaţie să fie realizată anual şi de preferinţă vara pentru a se întruni condiţiile optime pentru întreg procesul de întreţinere .
ATENŢIE !!!
Omiterea unora din operaţii ar putea duce la surpize neplăcute prin apariţia mucegaiului !
Pentru produsele lăcuite , întreţinerea este mai dificilă şi recomandăm să vă adresaţi unui specialist în acest domeniu pentru a nu periclita aspectul mobilierului dvs de răchită .
Toderaşcu Artizan oferă servicii de întreţinere , curăţare , recondiţionare , cât şi reparaţii pentru mobilierul dvs de răchită .
Noi chiar împletim nuiele de răchită !
La HECI , LESPEZI , IAŞI !
Toderaşcu Artizan , Profesionist cu seriozitate !